O varovanju zasebnosti in piškotkih

Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, tip brskalnika, naslov obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.

 

Piškotki (cookies)

Ta stran v piškotke shranjuje zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) in v njih ni nobenih podatkov o vaši identiteti. Ta piškotek poteče ob koncu trenutne seje.

Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne zapisuje vaših podatkov v piškotke. Nastavi le piškotek  _ga, ki velja zgolj na naši domeni in poteče skupaj s trenutno sejo, vanj pa zapiše le id obiskovalca.

Facebook, Twitter, Google+ in ostala socialna omrežja
Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Google, Twitter...), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook "Like" ali Google "G+1") nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz omrežja.

 

Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki zlobni, ter kakšne nastavitve uporabljamo za uporabo zunanjih storitev:

Kaj so piškotki in kako jih izklopim

Smernice IPRS o uporabi piškotkov

Specifikacije storitve Universal Analytics, ki jh uporabljamo (v angleščini)

Google privacy policy (v angleščini)

Naše Analytics nastavitve (v angleščini)

 

In kaj lahko storim?

Če želite, lahko uporabo piškotkov vedno izklopite oz. vklopite v vašem brskalniku. Zavedajte pa se, da po izklopu nekatere storitve na teh (in tudi drugih) straneh morda sploh ne bodo delovale ali pa ne bodo delovale pravilno.